Onze likorettes zijn bereid van de beste, verse ingrediënten: braam, droppoeder, kaneelstokjes en koffie. Puur natuur in een glas. Vandaag besteld, morgen in huis. Gratis verzending!

Website Gelanceerd

"Je klinkt stoned," antwoordt een lieve vriendin via de WhatsApp op mijn voicemailbericht eerder die dag waarin ik een poging doe haar uit te leggen wát ik precies bedoel met mijn vraag twee dagen daarvoor om wat woorden over mij en Likeurmeisjes op te noemen met het doel er een mooi verhaal van te schrijven voor op de website ván Likeurmeisjes. Ik had haar namelijk verteld dat ik best leuk kon schrijven, dat ik op school bij het schrijven van opstellen altijd hoge cijfers haalde en dat ik van een paar woorden een heel verhaal uit mijn mouw kon schudden. Als zij nu bijzondere steekwoorden over mij en Likeurmeisjes opsomde, dan kon ik daar zó een prachtig stuk voor op mijn website van maken. Naar aanleiding van mijn verzoek had ze fantastische kwaliteiten over mij en mijn Likeurmeisjes opgesomd, maar ik was op zoek naar iets anders, iets flitsends, iets spectaculairs. Wat eigenlijk precies?

 
Ik zocht iets waarmee ik een apart verhaal, een verhaal dat mensen pakt, kon schrijven. Dat probeerde ik in die WhatsApp boodschap over te brengen, maar ik kwam maar niet uit mijn woorden; met het gevolg dat ik blijkbaar stoned overkwam. Stoned was ik echter allesbehalve en aangeschoten van mijn eigen huisgemaakte Italiaanse likeurtjes, evenmin. Wel was en ben ik positief hyper over mijn bedrijf en de ontwikkeling ervan; waarschijnlijk dat ik daardoor weinig helder overkwam en mogelijk zelfs een beetje stotterde om uit te leggen waar ik naar op zoek was.  

Ontstaan van likeurmeisjes

Likeurmeisjes is ontstaan door mijn liefde voor Italië, Italiaanse mensen, de Italiaanse keuken, insomma, álles wat Italië betreft. In de tijd dat ik in Cagliari op Sardinië woonde, ben ik gecharmeerd geraakt van de Sardijns/Italiaanse gastvrijheid, van de natuurlijke manier van voedselbereiden, van familietaferelen, van mannelijke hofmakerij; met andere woorden: ik heb liefde ontwikkeld voor de Italiaanse manier van leven, LA DOLCE VITA. En bij het zoete leven, hoort een zoet, zonnig, fris drankje om het leven altijd te vieren: Limoncello!
 
In elke willekeurige supermarkt in Italië kan je voor een luttel bedrag literflessen alcohol, om likeur van te maken, kopen - met een percentage van 96%. Daar maakt zo'n beetje iedere mama en nonna haar eigen Limoncello én andere lekkere likeurtjes van. Met veel passie ben ik dat destijds ook gaan doen en toen ik na tien jaar daar wonen, besloot terug te keren naar Nederland, ben ik dat blijven doen. In eerste instantie gebruikte ik voor de bereiding van Limoncello, brandewijn of jenever - in Nederland hebben we de luxe niet dat we literflessen alcohol met zo'n hoog percentage in de supermarkt kunnen kopen - later wodka, wat in tegenstelling tot de twee eerder genoemde dranken, geen enkele bijsmaak geeft en daardoor perfect is om Limoncello van te maken. Een ander voordeel van het gebruik van wodka, is dat het alcoholpercentage van de daaruit verkregen drank lager ligt - mijn dranken hebben percentages tot 15% - waardoor je gemakkelijk een tweede drankje kunt drinken zonder je mogelijk schuldig te voelen! Daarnaast is het zelf likeur maken met wodka ontzettend leuk om te doen; een heerlijk tijdverdrijf dus.
 
Ik maakte het in zulke hoeveelheden dat ik met veel plezier flesjes Limoncello cadeau gaf aan vrienden en familieleden, daarom heb ik uiteindelijk besloten een bedrijf te starten in huisgemaakte Italiaanse likeurtjes. De naam is tot stand gekomen na lang brainstormen; ik vind de naam Likeurmeisjes een prachtige vondst! Het logo ervan is getekend door mijn vader en straalt speelsheid, charme, frisheid, liefde, een tikje eigenwijsheid én genieten uit. En dát is precies wat ik wil bereiken met Likeurmeisjes: een beetje genot, een kleine, maar onweerstaanbare, zoete zonde in een glas, bezorgd door een Likeurmeisje.

verschillende likeuren verkrijgbaar

Inmiddels zijn er naast Limoncello nog vier andere huisgemaakte  likeurtjes  - gemaakt van vers fruit en natuurlijke ingrediënten - van Likeurmeisjes uitgebracht, te weten: sinaasappellikeur, een pittige sinaasappellikeur, met én de schil én het sap van de sinaasappel, chocoladelikeur, een lobbige pure chocolade drank, Cream Limoncello, de cream variant van Limoncello en overheerlijke zomerse aardbeienlikeur van verse aardbeien gemaakt. Mijn huisgemaakte likeurs zijn op Likeurmeisjes' website te vinden en natúúrlijk zeg ik van elke drank dat díe mijn favoriet is! Mijn likeurs lenen zich voor allerlei doeleinden: puur gedronken, als mix in een cocktail, als aperitief of digestief, alsmede geserveerd naast een dessert. Daarnaast is een fles likeur van Likeurmeisjes zeer geschikt om cadeau te geven bij praktisch elke gelegenheid. Bestel ze daarom nu! Op het etiket op de achterkant van de flessen staat beschreven hoe de drank bewaard dient te worden en hoe het vóór het inschenken te behandelen om zo de beste smaaksensatie te beleven.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.