Onze likorettes zijn bereid van de beste, verse ingrediënten: braam, droppoeder, kaneelstokjes en koffie. Puur natuur in een glas. Vandaag besteld, morgen in huis. Gratis verzending!

De Likeurmeisjes go Italian!

Likeurmeisjes goes Italian!

Voor degene die bekend is met het merk Likeurmeisjes - huisgemaakte likeurtjes op basis van vers fruit volgens originele receptuur  - zal het niet vreemd in de oren klinken dat we naast Likeurmeisjes een Italiaanse lijn huisgemaakte likeurtjes hebben opgezet. Immers oorspronkelijk is Likeurmeisjes een Nederlandse merknaam met Italiaanse smaaknamen.

Daar is verandering in gekomen! Likeurmeisjes blijft bestaan en gaat door met Nederlandse smaaknamen, zoals aardbei, chocolade, cream Limoncello, sinaasappel en (dan toch een Italiaanse smaaknaam) Limoncello. Inmiddels is daar ook de smaak kaneel aan toegevoegd.

Monella Liquori

Naast Likeurmeisjes, is het merk Monella Liquori ontstaan. Een lijn met nog steeds dezelfde huisgemaakte likeuren, maar dan met citrusfruit uit Italië. Om precies te zijn komen de citroenen uit Sorrento - daar waar ze volgens Italianen vandaar horen te komen – en de sinaasappels worden geïmporteerd uit Sicilië. 

Receptuur

Aan de receptuur verandert helemaal niets; die blijft hetzelfde. Volgens originele Italiaanse receptuur met dezelfde verhouding Italiaans citrusfruit, dezelfde hoeveelheid alcohol, suiker, melk, room en water. 

Totstandkoming naam

We heb deze wijziging doorgevoerd omdat we het echte Italiaanse werk wilde maken en dat kan toch het beste onder een Italiaanse naam.  De naam Monella Liquori is tot stand gekomen na lang brainstormen met mijn "consigliere". In eerste instantie hebben we gepoogd om Likeurmeisjes naar het Italiaans te vertalen om hetzelfde logo te kunnen behouden, maar dat werd een veel te lange naam om uit te spreken: Liquore delle Signorinelle. Vervolgens is de naam Monelle - meervoud voor Monella – gevallen, wat Italiaans is voor ondeugend(e) meisje(s). Ouders in Italië zeggen dat vaak liefkozend tegen hun dochter(s) wanneer ze  weer eens kattenkwaad uithalen. Al googelende kwam ik er echter achter dat Monella een heel andere betekenis heeft gekregen dan dat ik voor mijn - Likeur - meisjes in gedachten had. En dat wilde ik ze zeker niet aan doen!

De naam Monella is blijven hangen en de eerdergenoemde "consigliere" opperde om een logo dat ik eerder voor een ander project had gebruikt, op enkele punten aan te passen en dat te gebruiken voor de Italiaanse lijn huisgemaakte likeuren met Italiaans citrusfruit. Het resultaat mag er zijn.  Ook de Italiaanse lijn is, net als Likeurmeisjes gemaakt met wodka, een zwak alcoholisch product (<15%) dus. Voor wie van een sterke alcoholsmaak in de mond houdt, zijn mijn dranken niet geschikt. Voor wie van zachte smaken en een fijne alcoholsmaak houdt, zijn onze dranken tongstrelend en zeer aan te raden als aperitief en/of als digestief te drinken.

Op het logo van Monella Liquori is een classy, speels en sexy, welgevormde dame te zien met een glas likeur in haar hand.  Als je googelt op Monella - een erotische film van Tinto Brass - ontdek je onmiddellijk waarom de naam en het logo heel geschikt zijn voor deze Italiaanse lijn likeurtjes. Neem daarna een kijkje op de website www.monellalikeur.nl en je belandt in mijn webshop met heerlijk verleidelijke huisgemaakte dranken. We horen graag wat je ervan vindt. 

A presto, cin cin, un 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.